syksy 2024

Kirjallisuusterapiaryhmä lemmikin menettäneille

Oletko menettänyt sinulle tärkeän ja rakkaan eläinystävän? Kaipaatko tukea surun käsittelyyn turvallisessa, samanhenkisessä ja ymmärtävässä ilmapiirissä?

Lemmikin menettäminen voi olla psyykkisesti kuormittava tilanne, sillä oma elinympäristö ei aina tunnusta lemmikin menettämiseen kohdistuvan surun syvyyttä. Surun ja muiden menetykseen liittyvien tunteiden kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin.

Ryhmässä lähestymme aihetta erilaisten tekstien lukemisen, kirjoitusharjoitusten ja yhteisen keskustelun avulla. Saat tilaa ilmaista muistojasi, tunteitasi ja ajatuksiasi. Kaikki työskentely tehdään ensisijaisesti itselle ja saat itse säädellä, mitä ja miten haluat jakaa muiden kanssa.

Ryhmästä voivat hyötyä erityisesti he, joilla menetyksestä on kulunut aikaa sen verran, että osallistuja kokee olevansa valmis käsittelemään menetystä. Voit kysyä lisää ryhmän soveltuvuudesta itsellesi henkilökohtaisessa alkutapaamisessa, joka ei sido mihinkään. Aiempaa kokemusta kirjoittamisesta tai erityistä kirjallisuuden tuntemusta ei tarvita. Lemmikki voi olla koira, kissa, hevonen tai mikä tahansa sinulle tärkeä muunlajinen eläin.

Varaa ilmoittautumislomakkeen kautta aika Zoomin kautta etänä järjestettävään maksuttomaan alkutapaamiseen. Ilmoittautumiset viimeistään ma 5.8.2024.

Ryhmän koko 4–8 henkilöä

Toteutusmuoto:

Lähitapaamiset

Aika:

maanantaisin 26.8.–7.10.2024 klo 18.00–20.15 |
7 tapaamista | alkutapaamiset 12.8.2024

Paikka:

Tampere, Yliopistonkatu 60 A

Osallistumismaksu:

395 € (sis. alv 24 %)

Ohjaajat:

LTO, KM Armi Kurkikangas, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjallisuusterapeuttikoulutuksessa (2023–2024 HY+), seksuaaliterapeutti, opettaja, draamapedagogi, vokologi

FM Isa Välimäki, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjallisuusterapeuttikoulutuksessa (2023–2024 HY+), kirjallisuustieteen väitöskirjatutkija

Lisätietoa:

Ryhmä sisältyy vetäjien kirjallisuusterapeuttikoulutukseen vaadittavaan harjoitteluun (HY+). Lisätietoa kirjallisuusterapiasta ja kirjallisuusterapeutin koulutuspolusta Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen sivuilta: https://kirjallisuusterapia.net

Paikkoja vapaana