syksy 2024

Muuttunut keho – Kirjallisuusterapiaryhmä

Oletko kokenut jonkin kehosi muutoksen itsellesi vaikeana tai hämmentävänä? Esimerkiksi kehon koon muutokset, onnettomuudet, sairaudet, raskaus, eri ikäkausiin tai muihin oman elämän vaiheisiin liittyvät kehon muutokset voivat joskus aiheuttaa hankalia tunteita tai säröjä kehon ja mielen yhteyteen.

Tässä aikuisten hoidollisessa kirjallisuusterapiaryhmässä lähestymme omaan kehoon liittyviä kysymyksiä kirjallisuusterapeuttisin keinoin. Käsittelemme kehon ja mielen suhdetta erilaisten terapeuttisten kirjoitusharjoitusten ja lempeiden kehollisten harjoitusten avulla. Vahvistamme kehon ja mielen yhteyttä sekä käsittelemme kehon muutoksiin liittyviä vaikeita tunteita ja ajatuksia. Kunkin harjoituksen jälkeen on mahdollisuus jakaa yhteisesti harjoituksesta heränneitä tunteita ja ajatuksia. Kaikki työskentely tehdään ensisijaisesti itselle ja saat itse säädellä, mitä ja miten haluat jakaa muiden kanssa.

Ryhmän tavoitteita ovat kehon ja mielen suhteen vahvistaminen, kehoon liittyvän itsetuntemuksen lisääminen sekä vertaistuen tarjoaminen.

Kirjallisuusterapia on erityisen lempeä terapiamuoto henkilökohtaisten asioiden käsittelyyn, sillä se korostaa osallistujan autonomiaa omien asioiden käsittelyssä ja sallii vaikeiden asioiden lähestymisen kirjallisuuden ja kirjoittamisen suojissa.

Et tarvitse aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta tai erityistä kirjallisuuden tuntemusta. Varaa ensin ilmoittautumislomakkeen kautta aika Zoomin kautta tapahtuvaan maksuttomaan n. 20 min haastatteluun, jonka aikana tutustut ohjaajiin ja saat kysyä lisää ryhmän toimintatavoista.

Ryhmän koko 4–8 henkilöä

Toteutusmuoto:

Lähitapaamiset

Aika:

tiistaisin 27.8.–8.10.2024 | 7 tapaamista | haastattelut Zoomissa ti 13.8.

Paikka:

Tampere, Kaleva

Osallistumismaksu:

395 € (sis. alv 24 %)

Ohjaajat:

LTO, KM Armi Kurkikangas, seksuaaliterapeutti, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjallisuusterapeuttikoulutuksessa (2023–2024), opettaja, draamapedagogi, vokologi

FM Isa Välimäki, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjallisuusterapeuttikoulutuksessa (2023–2024), kirjallisuustieteen väitöskirjatutkija

Lisätietoa:

Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen sivuilta: https://kirjallisuusterapia.net

Paikkoja vapaana