kesä 2024

Naiseuden ytimessä – Kirjallisuusterapeuttinen retriitti

Tule tutkimaan yhdessä muiden kanssa erilaisia naiseuteen liittyviä normeja, stereotypioita ja uskomuksia, jotka vaikuttavat merkittävästi kehon ja mielen suhteeseemme! Tämä kirjallisuusterapeuttinen kasvuryhmä toteutetaan viikonloppuretriittinä Tampereen Salonsaaren upeissa luonnonläheisissä puitteissa keskellä kauneinta kesää.

Naiseuteen liittyy valtavasti erilaisia kulttuurisia tapoja ja uskomuksia sekä henkilökohtaisia kokemuksia, toiveita ja vaatimuksia. Tässä ryhmässä lähestymme sukupuoleen ja kehoon liittyviä kysymyksiä kirjallisuusterapeuttisin keinoin. Teemme luovia terapeuttisia kirjoitusharjoituksia, joiden pohjalta keskustelemme yhdessä. Yhdistämme kirjallisuusterapeuttisiin harjoituksiin kaikille sopivia lempeitä kehollisia harjoituksia sekä luontosuhdetta vahvistavia harjoituksia. Ryhmän tavoitteena on antaa osallistujille mahdollisuus naiseuteen liittyvien kokemusten, uskomusten ja tunteiden käsittelyyn. Työstämisen myötä itsetuntemus voi kehittyä sekä kokonaisvaltainen hyvinvointi ja arjen voimavarat lisääntyä.

Kirjallisuusterapia on erityisen lempeä terapiamuoto henkilökohtaisten asioiden käsittelyyn, sillä se korostaa osallistujan autonomiaa omien asioiden käsittelyssä ja sallii vaikeiden asioiden lähestymisen kirjallisuuden ja kirjoittamisen suojissa. 

Et tarvitse aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta tai erityistä kirjallisuuden tuntemusta. Terapeuttisen ryhmän ilmapiiri on hyväksyvä ja lämminhenkinen. Ota mukaan avoin mieli ja omat kirjoitusvälineet.

Ryhmän koko 10–18 henkilöä

Toteutusmuoto:

Viikonloppuretriitti

Aika:

pe–su 26.–28.7.2024 | pe klo 16 – su klo 15

Paikka:

Tampere, Salonsaari

Osallistumismaksu:

Normaalihinta: 440 € (sis. alv 24 %)
Early bird -hinta: 395 € (sis. alv 24 %), voim. 14.6.2024

Sis. ohjauksen ja materiaalit sekä ruokailut: la–su aamiainen, pe–su lounas, pe–la päivällinen, pe–la iltapala
Ei sisälly: yöpyminen paikan päällä, voit varata majoituksen erikseen 40 € / yö / hlö tai 70 € / yö / hlö / 1 hh

Ohjaajat:

LTO, KM Armi Kurkikangas, seksuaaliterapeutti, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjallisuusterapeuttikoulutuksessa (2023–2024), opettaja, draamapedagogi, vokologi

FM Isa Välimäki, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjallisuusterapeuttikoulutuksessa (2023–2024), kirjallisuustieteen väitöskirjatutkija

Lisätietoa:

Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen sivuilta: https://kirjallisuusterapia.net

Paikkoja vapaana