syksy 2023

Tämän viikon aamut -kasvuryhmä

Tule hiljentymään itsesi ääreen ja tekemään oman elämäsi vuositilinpäätös joulun kynnyksellä. Mitä mennyt vuosi antoi minulle? Entä varjopuolet – mikä oli vaikeaa, mistä haluaisin oppia? Mitä toivon tulevaisuudelta? Tässä ainutlaatuisessa intensiiviryhmässä omistamme viikon 50 jokaisen tunnelmallisen pimeän aamun kirjallisuusterapeuttiselle työskentelylle. Pohdimme mennyttä vuotta luovien kirjoitusharjoitusten ja niistä viriävien keskustelujen avulla. Sen jälkeen teemme rehellisen katsauksen nykyhetkeen ja lopuksi suuntaamme ajatukset kohti tulevaa vuotta.

Ryhmän tavoitteita ovat mm. itsetuntemuksen kehittyminen, minän vahvistaminen ja kokemusten jakaminen. Henkilökohtaisia tavoitteita voivat lisäksi olla mm. pysähtyminen oman itsen ääreen, itselle piiloon jääneiden ajatusten ja tunteiden käsitteleminen tai uusien näkökulmien saaminen.

Aiempaa luovan kirjoittamisen kokemusta tai kirjallisuuden tuntemusta ei tarvita. Kukin työskentelee ensisijaisesti itselleen ja säätelee, mitä ja miten haluaa jakaa muiden kanssa. Mukaan tarvitset vain avoimen mielen ja kirjoitusvälineet. Terapeuttisen ryhmän ilmapiiri on lämminhenkinen ja hyväksyvä.

Mukaan mahtuu 4–8 henkilöä

Toteutusmuoto:

Etäohjaus Zoomin välityksellä | Sitouduthan olemaan läsnä ja pitämään kameraa päällä yhteisen tilan luomiseksi

Aika:

Tällä hetkellä ei seuraavaa ryhmää tiedossa

Osallistumismaksu:

130 € (sis. 24 % alv) | Laskutetaan sähköpostitse ennen ensimmäistä tapaamista

Lisätietoa:

Ohjaajana Isa Välimäki, kirjallisuustieteen väitöskirjatutkija, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjallisuusterapeuttikoulutuksessa (2023–2024). Ryhmä ei vastaa hoidollista psykoterapiaa, vaan on nk. aikuisten kasvuryhmä, jonka tavoitteena on tukea osallistujan sisäistä muutosta ja mielen hyvinvointia sekä tarjota ohjattua vertaistukea. Lisätietoa kirjallisuusterapiasta Suomen Kirjallisuusterapiayhdistyksen sivuilta: 

https://kirjallisuusterapia.net